Zonder vrijwilligers zijn wij nergens. Ontwikkelingen in de zorg maken dat ze steeds belangrijker worden. Jij kunt net dat ene verschil maken. 

Wat doe je als vrijwilliger?

Met vrijwilligerswerk ondersteun je onze bewoners en deelnemers. Bijvoorbeeld bij het werk, een hobby of een uitstapje. Ben jij handig? Dan kun je ons helpen bij onze meubelmakerij en tuinbewerking. Ook maken wij kussens voor de meubels. Heb jij groene vingers? Dan kun je aan de slag in onze moestuin en helpen met het onderhoud van onze tuin. Een dierenliefhebber? Wij hebben 2 hangbuikzwijnen en binnenkort 2 fjorden.

Of als je graag een heerlijk gerecht in elkaar draait, dan kun je bijvoorbeeld één keer per week koken voor en met onze bewoners.

Hoe word je vrijwilliger?

Je start met een leuke en leerzame introductiedag samen met alle nieuwe medewerkers. Uiteraard krijg je begeleiding tijdens je vrijwilligerswerk. En als het nodig is krijg je een cursus of workshop.

Waarom vrijwilligerswerk?

– Elke dag is anders en uitdagend.
– Je steunt lokaal je directe medemens.
– Je bent in één klap maatschappelijk verantwoord bezig.
– Jouw reiskosten worden vergoed.

Collectieve verzekering vrijwilligers

Nederland telt ruim 5,5 miljoen vrijwilligers. Zij zijn actief in de sport, de zorg, het onderwijs en in de welzijnssector. Vrijwilligers dragen eraan bij dat activiteiten en taken waar minder geld voor is, toch door kunnen gaan. De overheid stimuleert vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld met een vrijwilligersverzekering. Doet u vrijwilligerswerk en krijgt u bijvoorbeeld een ongeval of schade? Dan bent u niet automatisch verzekerd. Gemeenten kunnen een collectieve verzekering afsluiten tegen de risico’s die u als vrijwilliger loopt tijdens uw werkzaamheden. Vrijwel alle gemeenten hebben zo’n collectieve verzekering afgesloten. Het verzekeringspakket kan per gemeente verschillen.

Collectieve vrijwilligersverzekeringen zijn bedoeld als een aanvulling op uw eigen verzekering, niet als vervanging. Vraag daarom aan de gemeente wat er onder de gemeentelijke vrijwilligersverzekering valt.

Lijkt het je wat?

Neem dan contact via support@joyliving.nl of bel ons via 085 – 130 24 86.