Tuinieren bij Joy Living is meer dan het onderhouden van de tuin, maar ook het zelf verbouwen van groente en fruit. Dit alles onder begeleiding van een tuinman. De gehele dag lekker buiten bezig zijn, want er is in ieder jaargetijde wel iets te doen.

Tuinieren bij Joy Living

Met onze tuinoppervlaktes van tussen de 2.000 en 7.000m2 is er altijd genoeg te doen en zijn de werkzaamheden divers. Het is een intensieve, maar zeer leuke dagbesteding in de buitenlucht.

Naast tuinieren houden de bewoners en deelnemers van Joy Living zich ook bezig met het verbouwen van eigen groente en fruit. Appels, peren, sla, wortelen, aardbeien, pompoen, komkommer, maïs, aardappelen, selderij, alles waar een gemiddeld huishouden behoefte aan heeft, wordt zelf gekweekt. Met tuinieren ben je dus verantwoordelijk voor de dagelijkse maaltijd van de bewoners van Joy Living. Vers en biologisch, maar vooral erg lekker!

Werkzaamheden tuinieren

Onder de werkzaamheden van het tuinieren en verbouwen vallen snoeien, harken, onkruid wieden, gras maaien, bladeren opruimen, sproeien, planten, oogsten, etc. Dit alles zal onder toeziend oog staan van de dagbestedingscoordinator, waarbij op individuele basis gekeken wordt naar interesse en aanleg. Bijna iedereen zal op een beginnersniveau instappen en begeleid worden om het tuinieren en verbouwen stap voor stap onder de knie te krijgen. Ook zal bij de werkzaamheden gekeken worden waar de bewoner of deelnemer de meeste voldoening uit krijgt.

Lijkt je dit ook leuk?

Tuinieren en verbouwen kan voor zowel bewoners van Joy Living als niet-bewoners. Als bewoner van Joy Living valt dit gewoon onder de planning van de dagbesteding. Woon je niet bij Joy Living dan kun je je altijd inschrijven voor enkel de dagbesteding. Neem hiervoor contact met ons op via onze contactpagina.