Joy Living maakt steigerhouten meubelen uit de eigen werkplaats onder begeleiding van een professionele timmerman. Er worden voornamelijk steigerhouten banken gemaakt, maar er kunnen ook tafels, stoelen, kasten, e.d. worden besteld.

Steigerhouten meubelen van top kwaliteit

Er wordt gewerkt met de beste materialen zodat het eindresultaat echt van top kwaliteit is en aan consumenten in heel Nederland verkocht kan worden. De opbrengst van deze verkoop komt geheel ten goede aan de bewoners en deelnemers van Joy Living in de vorm van leuke uitjes en investeringen in dagbestedingsmaterialen en activiteiten. Omdat er een continue productie wordt gedraaid, is er geen tijdsdruk voor leveringen en kunnen bewoners of deelnemers in eigen tempo hun werkzaamheden verrichten.

Naast steigerhouten meubelen is er ruimte voor onze deelnemers om zelf hun fantasie de vrije loop te laten en naar eigen inzicht iets met houtbewerking te doen. Hieronder vallen onder andere het maken van kapstokken, onderzetters, vogelhuisjes, dierenhokken, lijsten, etc.

Werkzaamheden steigerhouten meubelen

Onder de werkzaamheden voor het maken van de meubels valt schuren, schilderen, schaven, zagen, timmeren en het in elkaar zetten van alle onderdelen. Dit alles zal onder toeziend oog staan van de dagbestedingscoordinator, waarbij op individuele basis gekeken wordt naar interesse en aanleg. Bijna iedereen zal op een beginnersniveau instappen en begeleid worden om het vak stap voor stap onder de knie te krijgen. Ook zal bij de werkzaamheden gekeken worden waar de bewoner of deelnemer de meeste voldoening uit krijgt.

Lijkt je dit ook leuk?

Steigerhouten meubelen maken en meedoen aan andere houtbewerkingsactiviteiten kan voor zowel bewoners van Joy Living als niet-bewoners. Als bewoner van Joy Living valt dit gewoon onder de planning van de dagbesteding. Woon je niet bij Joy Living dan kun je je altijd inschrijven voor enkel de dagbesteding. Neem hiervoor contact met ons op via onze contactpagina.