Bij Joy Living leren de bewoners en deelnemers van de dagbesteding koken met autisme onder begeleiding van een ervaren dagbestedingscoordinator. Van simpele dagelijkse gerechten als aardappelen en groente tot een uitgebreidere overschaal, maar ook cake en taart bakken hoort bij de kooklessen.

Koken met autisme is inspirerend

Joy Living werkt voornamelijk met groenten en fruit uit eigen moestuin. Dit geeft de bewoners niet alleen de mogelijkheid om te zien wat zij aan het bereiden zijn, maar het levert ook een biologisch maar vooral heerlijk eindgerecht op tafel.

Naast het leren koken met autisme worden er voor onze deelnemers ook geregeld bakdagen georganiseerd, waarin taarten, cake, cupcakejes, etc. gebakken kunnen worden. Maar ook brood bakken valt onder het koken van Joy Living. Uiteraard kunnen alle lekkernijen door de bewoners en deelnemers zelf genuttigd worden.

Werkzaamheden koken met autisme

Onder het leren koken valt onder andere het schoonmaken en snijden van groenten/fruit, schillen, koken, bakken, kruiden, etc..  Dit alles zal onder toeziend oog staan van de dagbestedingscoordinator, waarbij op individuele basis gekeken wordt naar interesse en aanleg. Bijna iedereen zal op een beginnersniveau instappen en begeleid worden om het koken stap voor stap onder de knie te krijgen. Ook zal bij het koken gekeken worden waar de bewoner of deelnemer de meeste voldoening uit krijgt.

Lijkt je dit ook leuk?

Koken met autisme en meedoen aan andere bakactiviteiten kan voor zowel bewoners van Joy Living als niet-bewoners. Als bewoner van Joy Living valt dit gewoon onder de planning van de dagbesteding. Woon je niet bij Joy Living dan kun je je altijd inschrijven voor enkel de dagbesteding. Neem hiervoor contact met ons op via onze contactpagina.