Mensen met autisme zijn vaak bovengemiddeld creatief. Mensen met een diagnose van autisme blijken namelijk veel beter in staat om originele toepassingen te verzinnen voor alledaagse voorwerpen dan mensen zonder autisme. Joy Living biedt verschillende creatief en sport activiteiten onder begeleiding van onze woonbegeleiders.

Creatief en sport: leuk bezig zijn

Alle deelnemers kunnen hun creatieve inspiratie volledig kwijt in ons dagprogramma. Er kunnen dingen gemaakt worden voor eigen gebruik, maar ook verkoop van gemaakte spullen behoort tot de mogelijkheden. De opbrengst van deze verkoop komt geheel ten goede aan de bewoners en deelnemers van Joy Living in de vorm van leuke uitjes en investeringen in dagbestedingsmaterialen en activiteiten.

Programmaonderdelen creatief en sport

Joy Living heeft een breed scala aan creatieve activiteiten. Zo kan er getekend worden, maar ook naaien, breien, loomen, schilderen, houtbewerken, koken, kussens maken, e.d. staan op het programma. Naast creatief biedt Joy Living ook diverse sportactiviteiten in de vorm van voetballen, basketballen, hardlopen, etc.. Per locatie zullen de voorzieningen en programma’s verschillen, dus vraag tijdens de intake of rondleiding naar de mogelijkheden van de betreffende locatie.

Sporten met autisme is vaak een grote uitdaging

Mensen met autisme ervaren vaak grote drempels in de vorm van een motorische achterstand, verminderde motivatie door negatieve ervaringen, het moeten onthouden van instructies en het interpreteren van deze instructie, stress die sport met zich mee brengt. Sport is wel enorm belangrijk voor mensen met autisme. Zij hebben namelijk 40% meer kans hebben op overgewicht door minder bewegingsuren, specifieke voorkeur voor voedsel en eventueel medicijn gebruik.

Bij Joy Living verminderen wij deze drempels en wordt sporten leuk en toegankelijk door op een eenvoudige en ongedwongen manier gezamenlijk sport te bedrijven.

Lijkt je dit ook leuk?

Ook meedoen aan creatief en sport activiteiten kan voor zowel bewoners van Joy Living als niet-bewoners. Als bewoner van Joy Living valt dit gewoon onder de planning van de dagbesteding. Woon je niet bij Joy Living dan kun je je altijd inschrijven voor enkel de dagbesteding. Neem hiervoor contact met ons op via onze contactpagina.