In 2021 zijn de deuren geopend van onze vestiging beschermd wonen Heerhugowaard ZW. Deze locatie is een verbouwd rijtjeshuis met een woonoppervlakte van 130 m2, een tuin van 45 m2, biedt plaats aan 4 bewoners en ligt net buiten het centrum van Heerhugowaard op loopafstand van alle faciliteiten en 500m van het centrum. Deze beschermd wonen plaatsen zijn verdeeld over 4 zeer grote slaapkamers. Het huis is het zeer goed geïsoleerd, waardoor er weinig last is van eventueel omgevingsgeluid. In het huis is genoeg ruimte om zichzelf terug te kunnen trekken, waar nodig, en de sociale contacten op te zoeken met de andere bewoners.

De gedeelde gezamenlijke ruimte bestaat uit een keuken, woonkamer, 1 badkamer en 2 toiletten.

BESCHERMD THUIS HEERHUGOWAARD ZW: DE TUSSENSTAP NAAR ZELFSTANDIGHEID

Deze locatie zal worden gebruikt voor de doorstroom vanuit beschermd wonen of instroom vanuit een externe setting en heeft als doel doorstroom naar een eigen zelfstandige woning. Tevens zal er ambulante begeleiding de hele week gestructureerd aanwezig zijn. Nadruk in de begeleiding ligt in het vergroten van de sociale contacten, financiële administratie, ondersteunen in werk, school of vrijwilligerswerk en aansturen naar volledige eigen regie. Bewoners kunnen hun eigen kamer volledig zelf inrichten, zodat zij hun eigen vertrouwde spullen om zich heen hebben en kunnen wonen in een eigen gecreëerde veilige omgeving.

De locatie ligt in een rustige woonwijk op loopafstand van het centrum.

DAGBESTEDING

De locatie beschermd thuis Heerhugowaard ZW gaat nauw samenwerken met locatie Beschermd Wonen Heerhugowaard, waar een zeer breed aanbod aan dagbestedingsactiviteiten aangeboden wordt, te weten: meubelmakerij/houtbewerking, tuinieren, verbouwen van eigen groente en fruit, ICT, distributiewerkzaamheden en koken. Mocht hier nog een behoefte liggen dan kan bij deze activiteiten aangesloten worden.