Ons beschermd thuis Heerhugowaard BD locatie is een verbouwd rijtjeshuis met een woonoppervlakte van 140 m2, een tuin van 45 m2, biedt plaats aan 3 bewoners en ligt in het centrum van Heerhugowaard op loopafstand van alle faciliteiten van Heerhugowaard. Deze begeleid wonen plaatsen zijn verdeeld over 3 standaard slaapkamers. Het huis is energie neutraal, wat inhoudt dat de zonnepanelen genoeg energie leveren om volledig zelfstandig te draaien. Daarnaast is het zeer goed geïsoleerd, waardoor er weinig last is van eventueel omgevingsgeluid. In het huis is genoeg ruimte om zichzelf terug te kunnen trekken, waar nodig, en de sociale contacten op te zoeken met de andere bewoners.

De gedeelde gezamenlijke ruimte bestaat uit een keuken, woonkamer, 1 badkamer en 1 toilet.

Beschermd thuis Heerhugowaard BD: de tussenstap naar zelfstandigheid

Deze locatie wordt gebruikt voor de doorstroom vanuit beschermd wonen of instroom vanuit een externe setting en heeft als doel doorstroom naar een eigen zelfstandige woning. Ambulante begeleiding is de hele week gestructureerd aanwezig. Nadruk in de begeleiding ligt in het vergroten van de sociale contacten, financiële administratie, ondersteunen in werk, school of vrijwilligerswerk en aansturen naar volledige eigen regie. Bewoners kunnen hun eigen kamer volledig zelf inrichten, zodat zij hun eigen vertrouwde spullen om zich heen hebben en kunnen wonen in een eigen gecreëerde veilige omgeving.

De locatie ligt in een rustige woonwijk op loopafstand van het centrum.

Dagbesteding

De locatie beschermd thuis Heerhugowaard BD werkt nauw samen met locatie Beschermd Wonen Heerhugowaard, waar een zeer breed aanbod aan dagbestedingsactiviteiten aangeboden wordt, te weten: meubelmakerij/houtbewerking, tuinieren, verbouwen van eigen groente en fruit, ICT, distributiewerkzaamheden en koken. Mocht hier nog een behoefte liggen dan kan bij deze activiteiten aangesloten worden.