• Over Joy Living

Over joy Living

Visie

Wij geloven dat mensen met autisme ook gewoon moeten kunnen wonen en werken.

Missie: autisme begeleiding

Joy Living biedt de beste professionele begeleiding op maat voor mensen met autisme in de vorm van een gezellig en veilig ‘thuis’ waarin iedereen gewoon zichzelf kan zijn.

Historie

Nadat enkele ouders tevergeefs een begeleid wonen initiatief hadden geprobeerd op te zetten, is op hun aandringen Stichting Joy Living in het leven geroepen. Het doel was om een huiselijke woonomgeving te creëren voor mensen met autisme en in de begeleiding diverse disciplines van hoog niveau te bieden. In september 2014 is dit gelukt, want de Stichting heeft nu twee mooie en gezellige huizen in Barsingerhorn en Heerhugowaard met de beste professionele autisme begeleiding. Dit wordt gerealiseerd door de inzet van een 4 op 10 begeleiding (gemiddeld 4 begeleiders op 10 bewoners), 24-uurs aanwezigheid en weekendbezetting met: A.B.A. consulenten, verzorgende IG’s, een psychiater, pedagoge, gedragsdeskundige en maatschappelijk werkster.

Het bestuur en initiatiefnemers

Stichting Joy Living heeft er bewust voor gekozen om het bestuur en de raad van toezicht te laten bestaan uit meerdere leden met ieder zijn of haar eigen vakbekwaamheid. Hiermee waarborgt Joy Living de hoge kwaliteit van de autisme begeleiding op de vloer, een professioneel gestructureerde en aangestuurde organisatie en de continuïteit voor de lange termijn. Onder deze vakmensen vallen onder andere: een A.B.A. consulent; een directeur/eigenaar in het bedrijfsleven; een maatschappelijk werkster; een actief arts; een gepensioneerd verpleegkundige en een directer uit de commerciële sector.

De toekomst van Joy Living

Met een uitstekende mix aan disciplines wordt bij Joy Living een optimale maar vooral effectieve autisme begeleiding geboden. Daarnaast werken wij aan nieuwe locaties.